Get your own Digital Clock

MahFriends

Wednesday, December 19, 2012

i da dapat LULUS buat lesen...
ptg ni nak pi buat bayaran utk dptkn lesenP...
masalahnye i xde duit...
ade rm50 je ni lam tgn...
lau mintak dgn kakak,belum tentu dapat terus...
matilaaa~~~...
nak makan pon da xde duit da ni...
acane~~~...
terpaksala puasa 2 3 hari ni...hahahaha~~~...
in shaa Allah,,,ade la tu duit kat celah mane tu...
dunt wori kewa...hahahak~~~...
y penting...
da boleh drive n da dapat P...
hahahak~~~...

(@_@)***

Wednesday, November 14, 2012

RINDU~~~,,,


RINDU...
my family,,,

so so so much,,,
muah muah muah,,, 
huhuhu,,,

(@_@)***
satu lagi pengalaman menarik n baru y bakal merubah perjalanan hidop i sedikit sebanyak hari ni telah i alami,,,hahahaha...
begitooo ayat...hahahahak,,,
ya itu,,,hari ni i da start belajar keta,,,
seronok sgt belajar keta td,,,walaupon kena marah berkali-kali mase buat PUKIt[bukit] tu,,,hahahaha,,,
drive kat jalanraya walaupn berkali-kali gak keta mati,,,hahahahak,,,
ape-2pon best sgt uols,,,
xsabar nak hbs belajar n pas test JPJ,,,[konfiden~~~],,,hahahaha,,,
wish me all the best uols biar agar dpt bljr keta dgn baik n lulus test JPJ dgn jayanye,,,ahakz!!!

(@_@)***

Monday, November 12, 2012

hanya mampu ucapkan kata Maaf,,,

maaf,,,
tu je y i mampu ucapkan buat bbrapa org kawan n teman i skrg,,,
maaf,,,sbb bnyk janji-2 kite sebelom ni terpaksa  i lupakan macam tu je,,,
bkn lupakan,,,tp tgguhkan,,,*insyaAllah*,,,
kpd seorg kawan i ni,,,
sebelum ni kite janji nak pi bercuti kat Genting Highland n shoppim sesama Year End Sale,,,
sori sbb i terpaksa tangguhkan lagi janji itu,,,
i da x mampu uols,,,
lgpon i bukannya x saving utk plan kite ni,,,
tp i terpaksa gune dulu utk bberapa perkara penting y terpaksa i selesaikan dahulu,,,
just hop u faham,,,i xde niatpon nak mungkiri janji i dgn u,,,
lau ikotkan skrg ni mmg i tgh alami masalah ekonomi y sgt melampau,,,
lau org lain mgkn da gile dgn masalah mcm i ni,,,
lgpon i ni bkn jenis nak mengadu domba kat org mintak simpati,,,
tp kdg-2 bgtau je kat org tp bkn dgn nada serius la,,,tidak seserius keadaan sebenar,,,
mmg i ni jenis mcm ni,,,
lgpon bile belajar dr pengalaman lampau,,,
i da serik nak berhutang dgn orang,,,
buat mase skrg ni,,,
i rela x makan dr berhutang dgn org,,,
bkn ego,,,tp i pernah ade pengalaman,,,hanya kerana rm10 i hutang dgn sorg kawan lame ni,,,kitorg bergaduh besar,,,sampai maki hamun bagai,,,
hanya kerana rm10,,,
i takot perkara ni berulang lagi,,,
duit bkn xde lgsg,,,mmg ade cukop-2 utk makan,,,itupon x berapa nak cukop,,,hahaha,,,
xpela,,,lgpon i mmg da biasa ikat perot ni,,,
dr zaman sekolah lagi,,,
lau org y x kenal i tgk dr lagak i,,,mmg nmpk mcm i ni berduit,,,
walhal hakikatnye,,,hanya Allah je tahu,,,hahaha,,,
hurmmm,,,just harap-2 i ni x mati kebuluran je,,,
insyaAllah hidop je ni,,,hahaha...

(@_@)***

Saturday, November 10, 2012

tibe-2 ase x sedap hati plak nak tinggalkan rumet n lepak kat bilik org lain plak,,,
masalahnye lau lepak bilik orang tu,,,ade la gak i borak-2 n gurau-2,,,
tp dgn rumet i ni,,,borak pon gitu-2 jew,,,
acane tu???
ah,,,lantaklaaa~~~
sori rumet...bukan niat i nak buat mcm ni kat u,,,
hop u x kesah,,,hehehehe,,,
jangan ambik ati tau,,,u da la baik kat i,,,
lau mak ayah u dtg bwk makanan utk u,,,mesti ade sikit utk i u bagi,,,
tanx sangat-2,,,
sekali lagi rumet,,,sori lau i ade buat u terasa,,,
i mmg mcm ni,,,lame-2 u biasa la dgn i,,,hahahahak,,,
(@_@)***

Monday, November 5, 2012

salam uols,,,
ptg td i baru je sah utk exam,,,
agak pantat n puki jugakla jadual exam i,,,
y subjek major sume rapat-2,,,
pastu,,,
sedar x sedar,,,
x kurang lagi sebulan je lagi i nak final uols,,,
esok n luse i ade midsem,,,
serabut giler babeng otak i skrg ni,,,
bnyk sgt bnda nak pikir,,,
nak study lagi,,,
nak buat thesis lagi,,,
sampaikan x tau nak utamakan y mane dulu,,,
study utk midsem 2 paper esok luse ni pon x habis lagi,,,
proposal thesis nak kena hantar beberapa minggu je lagi,,,
arghhh~~~,,,
ditambah dgn cuaca y xmenentu 2 3 hari ni,,,
kejap panas,kejap hujan,kejap mendung,,,
tahap kesihatan i pon turun naik,,,
hari ni plak,,,start ptg td,,,
tibe-2 je gusi ni nak sakit,,,bengkak n merah-2,,,
sabar je la,,,
haha,,,
hopfulli tahap kesihatan i maintain,,,
lau x mmg mengganggu gugat aktvt seharian i,,,
hahaha,,,
esok harapan nak bangun awal pagi dgn semangat baru,,,gitooohhh~~~,,,
wish me luck n all the best utk hadapi hari esok agar lebih baik dr hari ni n semalam,,,
huhuk,,,

(@_@)***

Thursday, October 25, 2012

Diamonds - Rihanna,,,


Shine bright like a diamond

Shine bright like a diamond

Find light in the beautiful sea
I choose to be happy
You and I, you and I
We’re like diamonds in the sky

You’re a shooting star I see
A vision of ecstasy
When you hold me, I’m alive
We’re like diamonds in the sky

I knew that we’d become one right away
Oh, right away
At first sight I felt the energy of sun rays
I saw the life inside your eyes

So shine bright tonight, you and I
We’re beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive
We’re beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We’re beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We’re beautiful like diamonds in the sky

Palms rise to the universe
As we moonshine and molly
Feel the warmth, we’ll never die
We’re like diamonds in the sky

You’re a shooting star I see
A vision of ecstasy
When you hold me, I’m alive
We’re like diamonds in the sky

At first sight I felt the energy of sun rays
I saw the life inside your eyes

So shine bright tonight, you and I
We're beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive
We're beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We’re beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shining bright like a diamond
We're beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond

So shine bright tonight, you and I
We're beautiful like diamonds in the sky
Eye to eye, so alive
We're beautiful like diamonds in the sky

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond

Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond
Shine bright like a diamond

Shine bright like a diamond

(@_@)***

Selamat Hari Raya Aidil Adha,,,

tanx,,,
i will miss it...
gitooo~~~

btw,,,
kpd semua,,,

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA,,,

i ucapkan...
mgkn kali ni hari raya paling x menyeronokkn i penah sambut sbb i x balik kg,,,
ase sedih gak sbb x balik,,,
ase bsalah kat kakak-2 sbb kakak-2 soh balik,tp nak wat cmne,,,bkn rezki i utk balik kg tahun ni,,,
namun,,,
kesedihan i utk tidak balik beraya haji di kampung sedikit terubat oleh dia y sudi teman i semalam,,,
tgk movie sesama,tgk Wrong Turn tu y x menahan,,,pillow talk,,,
seriusly im gona miss it,,,
semoga dia selamat sampai di kg n selamat tibe sini balik,,,
one of my best fren dat i ever have,,,
n kehadiran kimi y x balik kg gak,,,
kesiyan we ols beraya di perantauan,,,hahaha,,,
fefeeling over sea sgt,,,
hahahak,,,
y balik kg tu selamat beraya,,,
hati-2 di jalan raya semoga selamat balik n selamat kembali ke sini semula,,,

again,,,
diri ni ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA,,,




(@_@)***

Tuesday, October 16, 2012

21st BesDay at Sungai Tekala, Semenyih...

xtau nak cakap ape,,,
sbb sgt terharu,sgt hepi n sgt sgt sgt laaa,,,
i x mampu nak describe cmne ape y i ase utk ape y deyols buat kat i,,,
just enjoy our pictures kat sane mase tuh,,,

^_^ 







tanx korang,,,
JIBAH . QILLA . SHAZ . NADZ

my besties for eva n after...
love them so much... huhuk...

(@_@)***
TANX...
AKU TAU KO XKAN KECEWAKAN AKU...

***gmbr xde kena mengena...

Sunday, September 23, 2012

dah berhabuk da bnda alah ni,lama x bukak n update post...
post kali ni i nak carut skit,,,hehehe...*mmg ni je kije aq*
smlm,22hb 9 2012,blangsungnya hari keluarga kat kolej i,
i bkn nak ckp pasal hari keluarga tu,tp pasal komen beberapa org mase postmortem program ni tghari td,
bg i la,ape y i nmpk,komen diorg sgt bersifat personal,
komen diorg bkn mewakili kelab y anjurkn prgrm tu,tp ats dasar mereka sendiri y x puas hati dekat org2 y diorg komen tu,
hello,i kenal korg la cmne walaupn skrg kite da x sehaluan,
kite penah sehaluan hampir 2 sesi belajar kat sini,
hati budi isi perot korg tu i tahu sgt la,
korg ckp kat org2 y korg komen tu,xyah nak ape,nak belagak ke ape lbh krg nth ayat korg td,x gigih i nak rekod,
korg dup komen2 diorg tu ckp diorg tu x buat kije,x bagi kerjasama,korg tu same je sbnrnye,
dalam kelab tu blhla korg nak besar kepala,nak tunjok lagak,annoying sgt,
ape y i ckp ni,bkn ats dasar i nak bela diorg2 y korg komen tu,tp atas dasar sikap,
korang tu sendiri,i tgk,x cakap pon dgn diorg2 y korang komen,cmne nak bekerjasama kalau korang sdiri da xnak berinteraksi dgn diorg2 y korang komen,xde komunikasi pastu nak suroh org bg kerjasama,mmg x la,
hahaha,,,
lgpn utk aktvt y i handle,i xde masalah dgn diorg2,sbb diorg2 tolong tolong aktvt i,
ade y tolong jaga checkpoint,ade y tolong hantarkan air,sbb i dgn y handle aktvt i da berinteraksi dgn diorg utk tolong handle aktvt i,
korang ade??? x kan???
pastu cmne diorg nak tolong???
kelakar sgt occay,sbb aktvt y i handle bjalan dgn sgt lancar dgn bantuan diorg2 y korang komen tu,
lgpn sume diorg2 turon td,ade y sggp main sekali sukaneka y korg handle,
kesiyan kat korang,korang y berdua tu terutamanya,,,
mmg kelakar i tgk reaksi muke korg td mase bg komen,nmpk di riak wajah ketidakpuasan hati,
da pdn la dgn muke tu,ckp kat org jgn berlagak,korg tu 2 kali berlagak dr diorg tu,
k k dah,
bnyk sgt da i carut ni,
i bkn xnak ckp lam postmortem td,lgpn ape y i nak ckp ni ats pndgn personal i,xde kna ngena dgn kelab o ape,so,xperlu kot i ckp td,i profesional occay,bkn mcm korg,feeling2 profesional walhal tidak,
hahahak...

(@_@)***

#nnti ade la ni y naik post carut i ni...msti ade y ckp i anjing y suke dup melalak je,,,hut atleast i melalak i luahkan,,,bknnye melalak diam2 pastu lam hati perot tu dup simpan rasa ketidakpuas hatian,pastu dup lari dr bebayang sendiri,takot kat i mcm nmpk hantu,unmatured sgt,very de x profesional,very the kelakar suam,hahaha#

Thursday, July 5, 2012

Kelebihan dan Keburukan,,,hahak...

malam ni i nak senaraikan 10 kebaikan n 10 keburukan i y i muhasabah sendiri,,,
mgkn ade y lain @ y org lain x pk ni tntg i,,,sbb ni mmg ape y i ase je tntg i,,,
haha,,,sblm i ckp tntg kelebihan,,,ape kate i carut diri i dulu,,,yakni keburukan i,,,bhahaha,,,

10 Keburukan:
  1. secara jujurnya,mmg i suke mencarut
  2. i suke mengumpat,mengutuk,hahahak
  3. i secara diam2 bnyk xpuas hati dgn org sbnrnye
  4. lau ade y perasan,i ni sedikit selffish,kdg2 bnyk jugak,haha
  5. krg keberanian n keyakinan,berani ckp blg2 je,,,hahak
  6. i ni talam dua muka,dgn org ni lain,dgn org tu lain plak,bhahahaha.sbb tu bnyk gosip i senang tau n korek,ahak!!!
  7. boros.y ni mmg i xley nak buat cmne.pntg ade duit bnyk sikit kat tgn.ade je bnda nak dibeli.kdg2 geram gak dgn diri sdiri sal ni.haha
  8. suke menyibuk hal org,kdg2 jew,kdg2 lantak ko hal ko,ade aq kesah.haha
  9. perasan cantik.#eh,mmg cantik laaa.hahahak
  10. terlalu cantik.hahahahahak,,,#mnjadi 1 keburukan kdg2 sbb rmai org nak usha,paparazi slalu ambik gmbr senyap2#.ape2pn tetap bersyukur dgn kecantikan y diberi...padahal PERASAN sbnrnye,,,bhahahaha
itu keburukanla,,,mgkn ade lg y org lain nmpk kat diri i y i xperasan,,,n mgkn ade lg y i perasan tp ni je y i ase mmg ketara,,,bhahaha...
occay,,,skrg kite prgi kpd Kelebihan plak,,,
xsabarnye nak kipas diri sdiri ni,,,uols jgn ingat i perasan plak,,,hahahak,,,

10 Kelebihan:

  1. i ni secara jujurnya,,,seorg y sgt jujur,,,kdg menipu pn jujur,,,blh mcm tu,,,kdg2 tlalu jujur smpai tckp sesuatu y xpatot dicakap,,,hahak
  2. suka berkawan,,,dgn sape2 je i suke kawan,,,x kira agama,bangsa n negara,,,sbb tu seswai jd Mep Integrasi n Perpaduan Kaum,,,bhahaha
  3. xsuke dipuji,,,bg i ni 1 kelebihan sbb lau i jenis suke dipuji nnty i jd org y riak n takbur,,,so,jgnla puji i,i ni mmg jenis xmakan puji,,,#walhal selalu puji diri sendiri,,,xpe,,,sbgai inspirasi diri,,,hahak#
  4. kreatif n inovatif,,,i mmg suke melukis n suke dgn bnda2 beseni ni,,,n suke utk try n buat bnda2 baru,,,suke berekperimentasi dgn diri sdiri,,,haha
  5. berani utk cuba bnda2 baru n xpenah buat,,,lagi mencabar lg i suke,,,
  6. gile2 n mampu buat org happy dgn i,,,nthla,,,ke perasaan jew,,,ke diorg saje wat suke,,,hahahak,,,
  7. penyayang,,,haha,,,kdg2 ade jugak y i benci,,,tp secara dasarnye dlm lubuk hati i,,,xkn benci sesuatu @ seseorg walaupn i xkenal melainkn org tu y buat hal dgn i,,,huhu
  8. pemaaf n x ego sgt,,,i mmg senang nak maafkan org,,,n mmg x berat hati n mulot utk mintak maaf dgn org lau mmg i y bsalah,,,pasal ego,,,i xpenah ade i ego,,,sikit2 jew kot,,,haha...
  9. sgt mghormati wanita,,,kdg2 kesal dgn sstgh kwn y layan wanita mcm hape mcm kurg hajar sikit,,,
  10. penyabar n tabah,,,i mmg sabar occay,lau x i xcarut blkg2 ni,i carut depan2 terus,,,hahak...n i mmg tabah terima sgala ujian n cabaran n carutan keatas i,,,gittewww!!!
orite,,,itu jewla kot kelebihan i y i ase org lain pon nmpk n i pn perasan,,,bkn niat utk show off @ blagak occay,,,just sbgai sdikit perihal tntg diri i y org lain patot tau kot,,,hahahak,,,
lau ade lg tu,,,dipersilakan komen di bawah,,,
i sedia terima ape jua komen dr uols,,,
utk penambahbaikan diri i jugak,,,huhuk

ape2pn,,,


(@_@)***

Tuesday, July 3, 2012

Koleksi e-Novel,,,

haaa,,,
malam ni i nak citer sikit sal koleksi-koleksi e-novel i,,,
baru2 ni,tibe2 i ase taksub x hengat dunia jap,,,
mencari siri-siri novel oleh,,,
Habiburrahman El-Shirazy,,,
setakat ni hanya 1 jew novel beliau y i betol2 habis bace,,,
novel Ayat-Ayat Cinta,,,
ni e-novel y i donlod,,,
saje donlod walauon ade novel kat umah nak wat koleksi,,,


n skrg ni,i tgh bace e-novel,,,
Bumi Cinta,,,
baru habis 20 bab dari 40 bab,,,
best gak citer ni,,,


sbnrnye i dah lame cari novel ni nak beli,,,
tp,setiap kali nak beli,mesti time tgh kewangan x mencukupi,,,
so,tpaksa la tangguh dulu,,,
pastu penah jugak sblm ni donlod e-novel ni,tp xley bukak sbb secure protection ape ntah,,,
tup tup,,,hari tu mase tgh cari,,,jmpe,,,ape lagi,,,layan jewla,,,huhuk,,,
n ade lagi 3 e-novel y menunggu utk i baca,,,
Dalam Mihrab Cinta, Ketika Cinta Bertasbih 1 n Ketika Cinta Bertasbih 2,,,



walaupn 3 novel ni dah ade versi filemnye,,,n i dah tgk pon Ketika Cinta Bertasbih 1 n 2,,,tp tetap nak bace novelnye sbb jln citer mesti lain punye cikit dgn filem,,,
mcm citer n novel Ayat-ayat Cinta la,,,
bnyk bnda menarik y xde dalam novel y xdpt kite tahu dalam filem,,,huhuk,,,
n dah habis je bace sume novel ni,,,ade satu novel Habiburrahman El-Shirazy y menarik perhatian i,,,
tajuknye,,,
Pudarnya Pesona Cleopatra,,,


i x jumpe e-novel penuh utk novel ni,,,
mgkn kena beli kot,,,
huhuk,,,
sesungguhnya hasil tulisan tangan Habiburrahman El-Shirazy ni sgt meruntun jiwa i,,,
mmg lau dah start bace novel dy,,,akan ase nak habiskn,,,
n xrugi utk bace novel2 hasil karya beliau,,,
 *memasang impian lau berpeluang utk bjumpa n berdiskusi dgn beliau*
hahaha,,,

(@_@)***




Monday, July 2, 2012

1st tyme menelan Puki Prutti,,,hahahak...

assalamualaikum semua,,,haha...
mesti sume mcm terpesona jap kan bace tajok post nie kan,,,bhahaha,,,
sbnrnye Tutti Frutti,,,nnty korg taula nape i pggl mcm tuh,,,
occay,,,
the stori begin,,,
mase tu i dgn bberapa org kwn kuar utk hantar i kat HentianKajang utk naik bas balik kg cuti final,,,
cuti final ni la,,,y i tgh mengalami skrg ni,,,huhu,,,
i ikot jew diorg nak pegi mane tyme tuh,,,diorg kuar awal sbb diorg nak makan dulu,,,
i pn xtau diorg nak pegi mane,,,
mase lam keta tuh,,,diorg sibuk dup cari ice room ape kebenda entah,,,
disbbkn x jmpe ice room,,,maka terjumpe Tutti Frutti,,,
dah tuh,,,masuk jewla kan,,,
i nie,,,kire excited jugakla,,,sbb mmg xpenah try bnda alah ni,,,
dgr citer org dup ckp best sgt kan,,,n kebetulan mase tu mmg i teringin nak try bnda alah ni,,,
dah masuk tu,1st sekali kena pilih bekas,,,ade bnyk saiz,,,xsilap i ade 3saiz utk dipilih,,,
kecik,,,sederhana,,,n besar,,,
i ambik y kecik jewla,,,sbb i beli utk i jewla kan,,,hahak,,,
mase tgh pilih n dah ambik bekas tuh,,,dah tkejut dah,,,tertengok satu label,,,
dlm hati dah mengucap pnjg dah,,,kat label tu tulis,,,harga bnda alah ni,,,
nak tau berapa,,,rm5.30 per 100 gram,,,
cool lagi,,,i xcepat melatah occay,,,haha,,,
dah ambik bekas tuh,,,mase utk isi bnda alah tu,,,
ade bnyk pilihan,,,i ambik vanila n red velvet,,,
dah ambik icecream tuh,,,nak hias2la cikit kononnye,,,i pn tmbh2la ape y patot,,,n ini hasilnya y i hambik,,,


nampak menyelerakan kan,,,cantik x i buat,,,hahahak,,,
dah siap hambik tu,,,tibela mase utk bayar,,,
diorg ni bayar ikot berat,,,so,kena timbang dulu la,,,
n dah timbang tu,,,maka terbitla harga y perlu i bayar utk bnda alah ni,,,
n seamat menyentap jantung occay harga bnda alah ni,,,
nak tau berapa,,,
tadaaa,,,
RM11 BERAPA SEN NTAH,,,
Tahniah!!!
mase tu,,,walaupn buat2 cool depan akak2 kaunter n dpn kwan2 tuh,,,
lam hati dah carut2,,,
"TAU X,DGN HARGA NI AKU BLH BUAT MKN TENGAHARI 2KALI OCCAY!!!"
HAHAHAK,,,
dah bayar tuh dgn xseberapa ikhlasnya,,,
maka pergila melantak bnda alah ni,,,
bermula dr saat itu,,,i menamakan bnda alah ni,,,
PUKI PRUTTI,,,
mcm puki occay harga dy,,,tp ape2pn,,,rase dy mmg best la,,,
seamat berbaloi la jugak harga ittew dgn rasanye,,,
*berbaloi kah?pk 5 6 kali nak tulis ayat ni...haha*
bermula dr saat itu jugak,,,i janji dgn diri i,,,xkan jejakkn kaki lagi kat tempat ittew dan mane2 cawangannye y lain kecuali ade org nak belanja i,,,bhahaha,,,
nikmatila bberapa keping pic lg ni,,,huhu,,,


feeling muke syok,,,padahal lam hati carut2,,,hahahak,,,



itulah alkesahnye Puki Prutti,,,haha

(@_@)***




cmne i blh jd MEP Integrasi n Perpaduan Kaum,,,*memori*

td terbaca post En.Anuar sal kursus Mep12/13,,,
tibe2 i teringat penglibatan awal i dalam duni Mep ni,,,
korg sume nak tau x cmne i blh jd Mep???
ni i nak citer,,,huhuk,,,
kisahnye bermula begini,,,
pd awalnya,mase sume felo bagai dup kalut2 tgh cari org suh isi borg mep,i x isipon,,,
n i x pegi temuduga pon,,,
n mase diorg2 ni tgh dup tmuduga,i mase tu tgh blatih menari utk ICAF,,,
tau x nape i xbuat sume tu,x isi borg n x pi temuduga,,,
sbbi mmg tau,lau buat sume tu,,,
i mmg akan jd mep WarisanNKebudayaan,,,
cmne i tau i mmg akan dpt post tu???
sbb mase dah jd mep,ade la borak2 dgn bekas2 mep n felo,,,nama i mmg naik utk post tuh,,,tp lau diorg xbgtaupn i tau,,,
sbb tuhla punye i lari dr x isi borg bgai tuh,,,
susah occay post tuh,xnak la i,,,
akhirnya org lain y naik utk pegang post tuh,,,
tp,nak dijadikan cerita,lepas je dr temuduga tuh,n sume post dah ade calon,,,
dah mmg takdirkan,,,nak buat cmne,,,
terjadilah masalah y tak diduga,,,jumlah mep y naik x cukop n ade 1 post y xde org,,,
post ittew adalah post y i pegang mase jd mep, Integrasi dan Perpaduan Kaum,,,
mase tu i tgh berlatih menari utk ICAF,bbrapa hari sblm btanding,,,
Ketua Eksekutif i, Miss Aty telah dtg bjumpa dgn i,melamar i utk terima post tuh,,,
i mase tuh,xtau nak terima ke tidak,,,sbb tgh kalut dup blatih kan,,,ade bbrapa hari jew lagi,,,
mase Aty lamar i tuh,i ckp cmni kat dy,,,
"lau ko percaya kat aku,aq on jew,,,"
*cmni la lebih krg ayat i,dah xingat sgt dah*
dah i ckp mcm tuh,dypn ape lg,,,kire on la,,,
maka bermula dr saat itu,minit itu,jam itu,hari itu,,,
secara rasminya i telah menjawat jawatan Pengurus Bahagian Integrasi dan Perpaduan Kaum, Majlis Eksekutif Pelajar, Kolej Antarabangsa Ibu Zain, UKM,,,
n bermula riwayat hidup i sbgai mep,,,
The End,,,

[nak carut sikit : cmnila nasib bile dah ade org nak kite,percaya kat kite n org mmg ase kite ni mmg amanah n btggjawab,tetap dicari,,,tetap kena jadi,,,bhahaha,,,*riak plop kan*,,,
tp ase tkilan sikit bile tgk adik2 y beriya nak jd mep sesi baru ni,,,ada antara tu,,,bkn nak ckpla,,,kije xseberapapn,,,tetap konfiden nak jd mep,,,y pointer x lepaspn tetap konfiden isi borg n pegi temuduga,,,i bkn ape,,,kite buat kije ni ukurla baju di bdn sdiri,,,bnyk lg nak dikejar,,,apela sgt jd mep ni,,,sakit occay,,,i taula sbb i dah jadi,,,sakit lahir batin occay,,,*hoverrr*,,,wlaupn tahniah diucapkan kat adik2 baru y telah tpilih utk jd mep12/13,,,buat kije elok2 ye dik,,,jgn ingat nak fofular jew,,,hahaha,,,lainla mcm i,,,last2 dpt jugak Anugerah MEP Paling Berkaliber MATK16,,,hahahahak,,,]

(@_@)***


Saturday, June 23, 2012

Deja Vu : Shila Amzah : ost Aku, Kau dan Dia...



Aku bukan lemah tanpa cinta

Hanya tidak mampu sendiri tanpanya

Biarkan aku menangis kerna derita
Dia hadir mengubatkan rindu
Mengajarkan aku erti cinta
Namun semua tidak seindah ku sangka
Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta
Aku harus melupakannya
Aku harus memadam rasa
Namun hati tidak pernah mampu
Melepas kau pergi
Setelah sedar dari mimpi
Harus ku terus hidup tanpamu
Kini ku pasrah segalanya
Tentang cinta

(@_@)***

best video dy,,,huhuk...

Thursday, June 21, 2012

tibe2 td dapat pesanan n nasihat dr seorang kakak...
"u,xpayahla kot u kawan dgn diorg,u xsesuai la kawan dgn diorg,sbb diorg mulot lepas sgt..."
*lebih krg begini la bunyi nasihat itu,sori ye kakak lau ade ttmbh @ tkurang,asenye mcm ni la lau i xsilap dgr td,y pntg,dlm nasihat kakak ni,tetap ade carutan,hahaha*
tanx kakak,i simpan pesanan ni,,,insyaAllah...

pastu td,ade la sorg ni plak ckp,xperlu tau sape...
"xmatipn u xde kawan mcm tu,,,ramai lagi u blh berkawan"
*mcm ni la kot ayat dy td*
erkkk!!!hahaha.

motifnye disini bkn i nak melalak ke hape kat sape2,cuma i mcm tkedu,,,
dlm hari y same,diorg ni ckp kat i bnda y lebih krg sama,,,
uols mcm suke plak i xkwn dgn diorg,,,hahaha,,,
i???mmg suke pon,,,haha,,,
tanx,,,xpecially buat kakak sbb sntiasa sokong n berada dibelakang i,,,
tibe2 ase mcm diri ini disayangi ramai,,,
*walhal x de la sgt,aq je y feeling2,haha*

(@_@)***



Monday, June 18, 2012

repost,,,sblm ni tersave as draft,,,huhu

mournink,,,hahaha...
dah lame i xhupdate blog,,,nak tulis somtim la cikit pg ni,,,
sbnrnye ptg ni ade paper,,,smpt lg kekdahnye nak hupdate blog,,,hahaha,,,[tgh final skrg ni],,,
i nak tulis sal someone ni,,,dy bknla sape2pn,,,xdela special sgtpn,,,
saje jew i nak nulis sal dy,,,huhu...
occay,,,i xnak citer sape dy ni,,,biodata dy sume,,,biarla i je y tau sape dy ni,,,
tujuan i nulis ni just nak wish terima kasih kat dy sbb sudi bkawan dgn i,,,
cmne i blh kwn dgn dy???,,,kitorgpn dah lupe,,,lau nak ikotkn baru sgt lg i bkwn dgn dy,,,
i pn kenal dy gitu2 jew,,,just kwn,,,kwn biasa2 jew,,,
n kitorgpn xtau cmne kitorg blh bkwn,,,
itu xpntg,,,cumenye i nak trima kasih sgt2 kat dy,,,sbb sudi hadir dlm diri i disaat i kesepian n kesunyian,,,
*occay,,,geli sgt dgn ayat ni,,,*haha,,,
mmg i tgh sunyi n sepi time dy hadir tuh,,,kenapa???,,,adela,,,bhahahaha...
i suke kwn dg dy,,,xtaula dy suke ke x kwn dgn i,,,hopfully dy suke la,,,hahaha,,,
*matilaaa syok sdiri,,,*
ermmm,,,cmne ek nak ckp,,,i stress sbnrnye,,,tp stress y buat i happy,,,
i stress sbb,,,kenapa dy baik dgn i???,,,bhahahaha.
lntkla nape,,,time dy start kwn dgn i tu,,,dy mcm fhm jew y i perlukan somone like dy disamping i,,,
time tu i tgh sedih sbnrnye,,,tp bile dy ade tu,,,hilang cikit kesedihan,,,dy buat i senyum n gelak,,,dy sgt baik dgn i,,,*ade i kesah lau i syok sendiri,,,hahah*...
i pn xtau nape dy sudi layan i y xberapa nak betol ni,,,hahaha,,,terharu n terkilan occay,,,*hoverrr*,,,
insyaAllah,,,i try utk jd kwn y baik utk dy,,,
sbnrnye,,,i takot nak kwn dgn dy,,,i xnak org pk bkn2 bile i kwn dgn dy,,,*eventhough org x ambik peduli pon,,,aq jew y feeling2,,,hahaha*...
fhm2la kan,,,weols dr dunia y bebeza,,,i mcm ni,,,dy mcm tuh,,,bile bsama tu,,,lau i silap lgkh cikit,,,blh nmpk pelik,,,nsb baik i ni pndai cover,,,hahaha...
i bkn ape,,,i xnak org ckp bukan sal dy,,,sal i xpe,,,tp bkn sal dy,,,
i xley time,,,sbb dy baik dgn i,,,
mcm i penah ckpla,,,prinsip i,,,sekali org baik dgn i,,,i akn 10kali baik dgn org,,,
sekali dy baik dgn i,,,i akn 10kali baik dgn dy,,,
hopfully,,,hubungan weols akan lebih erat n bkekalan,,,
huhu,,,
occay,,,tibe i ase gay sgt,,,jgn salah fhm occay,,,weols just kwn,,,hahaha...
fren 4 eva,,,adios!!!

(@_@)***



Wednesday, May 16, 2012

kosong...najwa latif...(@_~)***

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu,
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong Kosong

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong Kosong

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Kosong .. kosong..
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

kosong.. kosong..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong Kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong Kosong

<<<,,,(@_@)***,,,>>>

Friday, March 30, 2012

we found love ~ rihanna,,,

Yellow diamonds in the light
And we're standing side by side
As your shadow crosses mine
What it takes to come alive

It's the way I’m feeling I just can't deny
But I've gotta let it go

We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place

Shine a light through an open door
Love and life I will divide
Turn away cause I need you more
Feel the heartbeat in my mind

It's the way I'm feeling I just can't deny
But I’ve gotta let it go

We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place

Yellow diamonds in the light
And we're standing side by side
As your shadow crosses mine...

We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place

We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place


ni videoclip lagu ni,,,huhu
(@_@)***

Twitter Bird Gadget